Орхан Исмаилов: Ердоган направи жест към премиера Борисов

NetNews
Сподели статията, нека повече хора узнаят!

„Ердоган направи жест към министър-председателя Бойко Борисов с поздрава си към него на Националната конференция на ДПС“. Това заяви в ефира на ТВ Европа лидерът на Народна партия свобода и достойнство Орхан Исмаилов. Според него липсата на поименен поздрав от президента на Турция за почетния председател на ДПС и поздравът към премиера искат да подчертаят най-вече добрите отношение между България и Турция в момента, което се изразява и в нулев миграционен натиск по границата с южната ни съседка.

„От самото послание, което г-н Ердоган отправи към Конференцията на ДПС, аз не видях, че той подкрепя движението, а той по-скоро направи жест към българските мюсюлмани, които живеят в България", заяви Исмаилов.

"Вие забелязахте ли г-н Ердоган да се обърне поименно към почетния председател на партията или към изпълняващия длъжността такъв? Той се обърна само към премиера Борисов. Обяснението ми затова е, че Ердоган по този начин направи жест към министър-председателя за това, че се справи много добре с кризата от пандемията, а в същото време каза на ДПС – или се оправяйте, или се реформирайте и се разгръщайте", продължи председателят на ПП „Народна партия Свобода и Достойнство“.

"В крайна сметка Ердоган показа, че се разбира много добре с премиера. Не малко пъти и двамата са го доказвали. Ако си спомняте в бежанската криза, България беше една от малкото държави, която нямаше миграционен натиск от Труция. И към момента ние имаме 0% такъв натиск“, завърши Орхан Исмаилов.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Ердоган с лоши новини за заплашващите Турция

Тези, които заплашват Турция, ще останат разочаровани. "Ние сме решени да заявим ясно, че Турция никога няма да се поколебае да използва суверенните си права", каза президентът на южната ни съседка Реджеп Ердоган по време на видеоконферентна връзка на откриването на магистрала. Превръщането на страната във важен център за междуконтиненталната […]