Осман Октай пред Фрог: Слави да се извини и да отиде на преговори без кабинет

NetNews
Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Нищо не се променя със смяната на една кандидатура с друга. Ако ще и най-приемливия човек да се съгласи и Слави Трифонов да го посочи за министър-председател, нищо няма за излезе, просто защото формулата е провалена.

Това каза пред Фрог нюз политическият анализатор Осман Октай след като бе съобщено, че лидерът на ИТН оттегля кандидатурата на Николай Василев за премиер на бъдещия кабинет.

Това не решава нищо за кукловодите на Слави. Нито за самия Слави, като бъдещо политическо оцеляване. Реакцията на хората не бе толкова срещу кандидатурата на Василев, а срещу начина, по който Слави Трифонов унижи парламентаризма в държавата. Именно срещу това от миналата година младите протестират както в България, така и в света.

В тази ситуация единственият възможен ход на Слави, е да се извини на своите избиратели и бъдещи партньори. И след това да се яви на разговори. И то без предварително да представя друг кандидат за премиер и друг кабинет.

Попитан каква според него е целта на утрешната пресконференция на ИТН с Николай Василев, Октай каза: „Нищо не може да направи Василев, освен да се оправдава за много неща, които излязоха – за неговите обвързаности и „тъмното“ му минало с хора като Атанас Тилев, агент Румянцев, Спас Русев.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

С тези неща ще забравите за комарите и мухите вкъщи

С настъпването на летния сезон мнозина се втурват да организират барбекю в двора си, лека закуска с приятели на терасата в късния следобед или романтична вечеря на балкона. Но на тези малки събирания присъстват и нежелани и много досадни гости: комари, мухи и мравки. Миризмата на храна ги привлича и […]