Отново протест пред Съдебната палата в София

NetNews

За пореден ден има протестиращи пред Съдебната палата в София, съобщи NOVA. Вечерният протест е организиран от инициативата „Правосъдие за всеки”.

Сутринта беше организирана нова форма на протест срещу главния прокурор Иван Гешев. Освен, че разпънаха палатките и шатри, недоволни блокираха всички входове на Съдебната палата в София с цел да не допуснат Гешев да влезе в сградата.

Дежурни на пост ще има всеки делничен ден от 09:00 до 17:00 часа. Акцията е на движение „БОЕЦ” и беше подкрепена и от политически партии.

Палатковият лагер пред Съдебната палата се разрасна.

„Това е едно начало – оставката на Гешев. Това е основното ни искане”, заяви Георги Георгиев, гражданско движение „БОЕЦ”.

От 09:00 сутринта недоволни окупираха централния и останалите четири служебни входа на Съдебната палата. Заканиха се, че Гешев ще бъде спрян с жива верига, за да не отиде на работното си място. Акцията е дело на движение „БОЕЦ”. Протестиращите уверяват, че няма да пречат на гражданите и институциите да си вършат работата.

„Не скверним тази сграда. Тя ще ни трябва, в нея да бъдат съдени от справедлив съд хората, които доведоха страната до тотално овладяване от корупция, заяви Камен Добрев, протестиращ.

„На България не е нужен главен прокурор, тази длъжност трябва да бъде премахната”, смята Велислав Величков, „Правосъдие за всеки”.

Сутрешна среща с главния прокурор така и не се състоя, макар че протестиращите очакваха, че той ще влезе със служебна кола през улица „Лавеле”.

По обяд от пресцентъра на прокуратурата съобщиха, че главният прокурор е на работна среща в Габрово и Дряново. С магистратите там той е обсъдил борбата срещу битовата престъпност.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Нанков за проверката на Комитова: Да отиде на работна площадка и да я представи за трасе на АМ „Хемус“ – това е върхът

Дълго време мълчах и гледах действията на наследниците ни в МРРБ. Много неистини се изговориха, много манипулации бяха пуснати в обръщение – времето ще покаже кой крив, кой прав. Но министър, който сам гордо казва, че познава инвестиционния процес от А до Я, да отиде на работна площадка и да […]