Пазарджишко село готви гражданско неподчинение

NetNews

Жителите на пазарджишкото село Мирянци организираха подписка с искане да бъде проверена дейността на фирмата концесионер, която добива пясък и чакъл в непосредствена близост до селото, предаде БНР.

Опасенията на хората са, че концесионният договор се нарушава и добивът на инертни материали става извън позволената територия и дълбочина, което води до разместване на земните пластове и пропадане на къщите им.

Кирил Ламбрев от инициативния комитет се е заел да спаси селото. Преди два месеца той и Бисер Джоков са предизвикали проверка на място, но до конкретен резултат така и не се е стигнало, а добивът на инертни материали продължава.

За да няма спекулации по темата, жителите на Мирянци настояват за безпристрастна проверка. В противен случай ще преминат към гражданско неподчинение.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Това е хронологията по превземането на ББР

Хронология на превземането на Българска банка за развитие от "правилните хора". Всичко се случва буквално месец по месец. Това коментира във "Фейсбук" съпредседателят на "Зелено движение" Владислав Панев. – През февруари 2017 година Агенцията за приватизация с ръководител Емил Караниколов извършва една от много малкото си сделки от години, като […]