Пандемия: Места без лекар и с нередовен транспорт

NetNews
Сподели статията, нека повече хора узнаят!

На фона на пандемията у нас липсата на лекари и медицинска помощ в по-малките населени места видимо нараства. Едно такова място е село Никудин в Югозападна България, където най-близкият лекар е на 30 км., пресмята БНТ.

В струмянишкото село Никудин живеят около 70 души, като всички от тях са възрастни хора. За да се снабдят с лекарства разчитат предимно на шофьора на междуселския автобус, който идва тук 3 пъти седмично.

"Превозът за надолу рейсовете са нередовни. Онзи ден е искал сина ми да ми изпрати лекарствата, защото аз не можах да сляза, рейсаджията не ги е взел, аз останах един ден без лекарства", споделя Добринка Чапкънова.

"Тука… лоша работа е при нас", допълни Димитър Стоянов.

Хората, които имат нужда от медицински манипулации, пък се спасяват сами.

"На жените им изписват инжекции, лекарства, моят съпруг – санитарен инспектор е и ги боцка той", каза Зорка Дуева.

Според кметския наместник Емил Костадинов не е проблем в Никудин да се обособи медицински кабинет, тъй като някога тук е имало дори болница.

"С родилно отделение, със стационар, с акушерка, медицинска сестра, зъболекар и всичко останало … болницата сега, сградата тъне в развалини", обясни Емил Костадинов.

Хората тук се надяват някой с медицинско образование да ги навестява поне веднъж в седмицата.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Разкриха любовните игрички, които играят мъжете

Флиртът и играта са част от любовните взаимоотношения. Те добавят вълнение, ако умеем да флиртуваме, разбираме интересни неща за другия. Следващата стъпка, която ни вълнува, особено ако нямаме сериозен партньор е на какъв етап са взаимоотношенията ни с обекта на нашите желания. Понякога жените стават част от играта на мъжете, […]