Петър Витанов: БСП има нужда от съществени реформи

NetNews
Сподели статията, нека повече хора узнаят!

БСП има нужда от съществени реформи, всичко ще се обсъжда вътре в партията, няма да се говори през медиите. Най-важното оттук нататък е да бъде прекратен моделът на управление на ГЕРБ. Това коментира пред БНТ Петър Витанов, евродепутат от БСП и член на Националния съвет на левицата.

По думите му резултатите от изборите са показали три неща.

"Първото е, че за първи път от 2009 година Борисов губи избори, но по-важното е, че страхът си тръгна. Втората новина е, че раздялата с политическа партия ГЕРБ ще бъде тежка, дълга и продължителна поради голямата фрагментация и необходимостта 4 партии да подкрепят правителство, както и поради желанието на ГЕРБ да се върне на власт. Третата новина е лошото представяне на БСП", отбеляза Петър Витанов.

Според него БСП има много ясни приоритети.

"Те са свързани със социалната дейност, не са свързани с концесиониране и приватизиране на банки и пътища. Хората питат не за Космоса, а за цената на лекарствата, за пенсиите, за огромните неравенства в доходите в България", заяви Петър Витанов.

Той подчерта, че на заседание на Националния съвет на партията в неделя ще се решава какви мерки трябва да се предприемат с цел БСП да се превърне в атрактивна за младите хора партия.

Петър Витанов оцени работата на служебния кабинет, като подчерта, че изборите са били честни и почтени. Той уточни, че не е наясно на какъв етап е правителството по преработката на Плана за възстановяване, но поясни, че само 2 държави не са си внесли плана в Европейския съюз, едната от които е България.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

23-ма са кандидатите за европейски делегирани прокурори

Двадесет и трима магистрати – 15 прокурори, 2 следователи и 6 съдии, депозираха към 16.07.2021 г. заявления за участие в процедурата за подбор на 6-ма европейски делегирани прокурори от България, съобщиха от пресцентъра на Висшия съдебен съвет. Предвид възможността за подаване на заявления по пощата, е възможно да бъдат получени […]