„Пирогов“ с позиция за фалшивите хоспитализации

NetNews
Сподели статията, нека повече хора узнаят!

В момента в болница "Пирогов" текат едновременно 6 различни проверки. Това се казва в позиция на лечебното заведение, дошла след твърденията на служебния заместник-министър на здравеопазването Димитър Петров, че в "Пирогов" проверяват за фалшиви хоспитализации.

"Във връзка с публикация от 10 юни 2021 г. със заглавие "Проверяват "Пирогов" за фалшиви хоспитализации", която беше препечатана и от други медии, УМБАЛСМ "Н.И.Пирогов" ЕАД уточнява: лечебното заведение е едно от най-проверяваните в странaта. В момента текат едновременно шест различни проверки", пишат от лечебното заведение.

Петров заяви по-рано, че има сигнали за болницата, по които се работи.

"Имаме данни и предварителни сигнали за нарушения по отношение на НЗОК и за фалшиви хоспитализации в "Пирогов". Към момента в лечебното заведение тече проверка", отбеляза заместник-министърът.

Той обясни, че не става дума за чистка, но в страната и в София има няколко проблемни болници.

Националната специализирана болница за активно лечение на хематологични заболявания е в изключително лошо състояние, добави Димитър Петров.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Турски клуб иска да се подсили с трима българи

Новакът във втора турска дивизия – Коджаелиспор, иска да се подсили с крило през летния трансферен прозорец. Сред набелязаните от клуба играчи са и трима българи – Момчил Цветанов и Бирсент Карагарен от Локомотив Пловдив, както и Иван Коконов от Арда Кърджали. Другите двама играчи, които са в трансферния списък […]