Поискаха детска болница от президента

NetNews

Представители на Националната гражданска инициатива "За истинска детска болница" внесоха в администрацията на президента нова петиция, съобщи БНР.

В нея отново се настоява да бъде прекратен договорът за реконструкция на стария строеж в двора на Александровска болница и да започне отново процесът за създаване на нова, модерна детска болница, отговаряща на всички съвременни нужди и изисквания.

Петицията е подписана от над 57 000 граждани в рамките на 10 дни. Тя ще бъде внесена и в Министерския съвет и в Министерството на здравеопазването, но ще остане отворена за подписи.

"За една година нищо не се е случило по казуса Национална детска болница. Няма искане за събаряне на сградата, няма и разрешително за строеж“, каза доктор Таня Андреева – педиатър и детски ревматолог:

„Мисля, че тези подписи са напълно достатъчни, за да покажат ясната воля на българското общество, че нещата трябва да се случват по правилния начин, а не да облагодетелстваме едни фирми и лични интереси за сметка на здравето на децата ни… Искаме и паралелно с процеса по изграждане на детската болница да върви и обучение на кадрите“, допълни д-р Андреева.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Бозуков назначи Агоп Каспарян за шеф на САПИ

Служебният министър на земеделието назначи икономиста Агоп Каспарян за управител на държавното дружество „Система за агропазарна информация”. То подготвя статистическите данни, които служат на бизнеса за планиране на дейността. Досегашният управител на дружеството Мирослава Наумова е подала молба за освобождаване с мотив – здравословни причини. Оттеглянето на Наумова идва след […]