Последни новини от блокадата на Съдебната палата – Георги Георгиев от БОЕЦ пред ФАКТИ

NetNews
Сподели статията, нека повече хора узнаят!

В началото на юни гражданско сдружение БОЕЦ обяви, че днес – 9 юни 2021 година, от 09:00 часа започва протестна блокада на Съдебната палата в София. Целта – получаването на оставката на Иван Гешев като главен прокурор. Блокадата е под надслов "Гешев вън!".

От БОЕЦ издадоха и забрана на Гешев да влиза в Съдебната палата. „Считано от 09.06.2021г. 09.00ч. гражданско Сдружение „БОЕЦ” издава ЗАБРАНА на лицето Иван Стоименов Гешев за влизане в съдебната палата в София и всички съдебни палати в страната. Причини – позорно и престъпно поведение, с което уронва престижа на съдебната власт и с присъствието си скверни съдебната палата, като храм на правосъдието“, написа от БОЕЦ в своя публикация във Facebook.

Протестиращите днес започнаха да се събират пред Съдебната палата в около 08:30 часа. Заявката е блокадите на БОЕЦ да са ежедневни до подаването на оставката на Гешев. На централния вход на Съдебната палата преминаващите граждани имат възможност да се подпишат в подписка и да подкрепят искането за оставката на Гешев.

От ФАКТИ разговаряхме с председателя на БОЕЦ Георги Георгиев в самото начало на протестната блокада днес.

„Имаме граждански постове на двата странични и на задния вход на Съдебната палата. Отпред, на централния вход, има множество хора“, каза ни той.

„Провежда се и подписката, която БОЕЦ стартирахме от тази сутрин за оставката на Гешев. Много силен акцент, който вкарахме. Успоредно с блокадата върви и тази подписка“, каза още той.

„Както бяхме заявили тук има представители и на „Демократична България“, и а инициатива „Правосъдие за всеки“, както и други граждански групи, които подкрепят акцията на БОЕЦ. Продължаваме!“, категоричен е председателят на БОЕЦ.

„Официално продължаваме до 18:00 часа. Днес специално след 18:00 часа има мероприятие на „Правосъдие за всеки“, тоест ще прелеем в него“, обясни той.

Заявката е, че блокадата на Съдебната палата ще бъде ежедневна до подаването на оставка. „Ще анализираме какво се случва в движение и какъв е ефектът от нашите действия“, обясни Георгиев в края на разговора.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Гълъб Донев: Списъкът с лицата, свързани със санкционираните от САЩ, се обновява непрекъснато

Служебният министър на труда и социалната политика Гълъб Донев увери, че списъкът с лицата, които са свързани с обявените от САЩ фирми, е динамичен и се актуализира непрекъснато. "В момента, в който Министерството на финансите, ДАНС, НАП и МВР имат готовност да обявят лицата, включени в списъка със санкциите – […]