Почти 60 на сто от младежите искат по-строг контрол върху върху тютюнопушенето

NetNews

„Ние направихме изследване по темата за тютюнопушенето сред младите хора. Добрите новини са, че те преимуществено са наясно с проблема и подкрепят мерки за преодоляване на този голям проблем“, посочи в "Преди всички" по БНР Павел Антонов от коалиция „България без дим”.

„57,9 на сто от младите хора смятат, че трябва да се наложи по-строг контрол върху употребата на тютюн, 40 на сто искат да се забрани афиширането в медиите на програми, които представят тютюневата индустрия и тютюнопушенето в положителна светлина, над 50 на сто смятат, че държавата не бива да допуска вмешателство на тази индустрия, когато се вземат решения за политики, отнасящи се до общественото здраве и пушенето“, съобщи още Антонов.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

В сезона на дъждовете е задължителна профилактиката на канали и шахти

Снимки с улици като реки виждаме всеки ден в социалните мрежи. Изпращаме месец май с много валежи и за да бъдат избегнати тези неприятни ситуации е необходимо да бъде направена профилактика на каналите и шахтите, алармират експерти „Последната профилактика на помпените съоръжения при Лъвов мост (Сточна Гара и бул. Хр.Ботев) […]