Председателят на РИК: Машинният вот в Добричко не е спрян

NetNews

Машинният вот в Добричка област не е спрян и всеки, който пожелае, може да упражни правото си на глас по този начин, ако съответната Секционната избирателна комисия /СИК/ разполага с такава техника, заявява председателят на Районната избирателна комисия /РИК/ Цонка Велкова, цитирана от пресцентъра на областната управа.

От РИК обясниха по-рано, че граждани, гласували машинно, са установили несъответствия с хартиената бюлетина, и СИК са сигнализирали за проблема. "В секциите, в които имаше несъответствия, машинното гласуване временно беше преустановено. Всеки един от случаите вече е проверен и изчистен", пояснява председателят на РИК.

В РИК е постъпила и жалба, според която в секция с над 300 избиратели липсва машина за гласуване. Сигналът е изпратен по компетентност до Централната избирателна комисия. След проверка на място като неоснователен е преценен друг сигнал – съмнение, че се оказва натиск върху възрастни хора в село Одринци да гласуват за определена партия.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

БСП сигнализира за купуване на гласове в София-област

Коалицията “БСП за България“ е подала сигнал до полицията в Ботевград за купуване на гласове. До водача на листата в София-област е достигнала информация от няколко източника, твърдят от пресцентъра на политическата сила. Най-много са сигналите в кв. “Саранск“, ул.“Патриарх Евтимий“, непосредствено до ОУ “Васил Левски“ и в двора на […]