Президентът на Португалия идва на официално посещение в България

NetNews
Сподели статията, нека повече хора узнаят!

На 2 и 3 юни 2021 г. държавният глава на Португалската република Марсело Ребело де Соуза ще бъде на официално посещение в България по покана на българския президент Румен Радев, съобщиха от прессекретариата на "Дондуков" 2.

На 2 юни, сряда, от 10.30 часа пред храм-паметника „Св. Александър Невски“ президентът Марсело Ребело де Соуза ще бъде посрещнат от Румен Радев с официална церемония. Държавният глава на Португалската република ще положи венец пред паметника на Незнайния воин.

От 11.00 часа президентите на България и Португалия ще проведат среща „на четири очи“ на „Дондуков“ 2, след която ще се състоят пленарните разговори между двете официални делегации.

В 12.10 часа Румен Радев и Марсело Ребело де Соуза ще дадат пресконференция за медиите в Гербовата зала на „Дондуков“ 2.

На 3 юни от 10.15 часа португалският и българският държавен глава ще посетят Националната библиотека „Св. Св. Кирил и Методий“, където ще разгледат специалната експозиция „Португалия в ръкописите и старите книги на Националната библиотека“. Марсело Ребело де Соуза и Румен Радев ще разгледат и залата „История на книгата“, посветена на традициите в писменото слово.

От 11.00 часа в Аулата на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ президентът Марсело Ребело де Соуза ще бъде удостоен с почетно звание „Доктор Хонорис Кауза“. Португалският държавен глава ще изнесе лекция на тема „Европа – перспектива за бъдещето“.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

"Брекзит съсипа бизнеса ми": източноевропейските тираджии бягат от Великобритания

Те са синхронизирани като професионален оркестър, макар че се занимават не с музика, а с доставки. Фирмата "Йънгс" от Източен Лондон доскоро работеше в перфектна хармония под ръководството на Роб Холимън. Сега обаче всичко се разпада и спедиторът с ужас наблюдава как неговите служители се разбягват. "Всичко е заради Брекзита", […]