Прокурор: Предложението за отстраняване на Гешев не може да се базира на слухове

NetNews
Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Внимателно прочетох сигнала срещу главния прокурор Иван Гешев, изготвен предимно от г-н Бойко Рашков. Огромната част от него съдържа статии и публикации, а такъв сериозен въпрос не може да се базира на слухове, внушения и подобни неща. Това заяви в предаването "Лице в лице" по бТВ председателят на Асоциацията на прокурорите в България Владимир Николов.

В следващите дни асоциацията ще излезе с официална позиция по въпроса, но тъй като сдружението на магистратите е неутрално, то няма да коментира политическия аспект на ситуацията, а само юридическия.

Нейният председател призова да бъде изчакано решението на Висшия съдебен съвет и да не се вадят политически дивиденти на гърба на подобен казус.

Според Николов не бива да всява недоверие към институциите у българските граждани.

"Напрежението, което се наблюдава между съдебната и изпълнителната власт, както и между МВР и Прокуратурата в момента, е в полза единствено на престъпността", каза той.

Председателят на Асоциацията коментира и обвиненията, че в момента Прокуратурата робува прекалено много на общественото мнение с показни арести, както и че институцията не действа по съвест и прилага двойни стандарти по отношение на направените арести.

"Мога да ви уверя, че моите колеги действат принципно и отговорно. Преди медиите обвиняваха Прокуратурата, че е прикрита, сега е предприета друга политика, но се появяват други обвинения. Очевидно трябва да бъде намерен баланса и ние го търсим", заяви той.

На финала на разговора Николов добави, че ако Прокуратурата бъде извадена от рамките на съдебната власт, има опасност да се стигне до силно вмешателство и никой няма да има полза от това.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Теч на газ от бензиностанция затвори пътя Омуртаг – Търговище

Движението по пътя I-4 Омуртаг – Търговище в района на Търговище временно е ограничено поради изтичане на газ от бензиностанция "Йоана", съобщиха от АПИ. Шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост по следните обходни маршрути: В посока София: с. Лиляк – с. Пайдушко – с. Божур – […]