Проф. Ангелов със съвети към наследника си и критики към президента

NetNews

Никога няма да изоставя медицината, ще продължа да помагам на хората. Това заяви министърът на здравеопазването в оставка и член на изпълнителната комисия на ГЕРБ проф. Костадин Ангелов в предаването "Още от деня" по БНТ.

По време на предизборната кампания имах възможност да се видя с много хора, да чуя проблемите им и да ги разреша. Разбрах и нещо много важно – че хората не са били чувани. Ние трябва да променим начина на работата си с хората, така че да решаваме проблемите на всеки отделен човек, подчерта той.

„Медицината ни е научила да вземаме трудни решения в напрегнати ситуации. Днес ГЕРБ взе много важни решения. На първо място показахме, че сме разбрали, че партията трябва да бъде променена. Чухме хората. Обновихме партията с млади хора. Партията започва активно да работи с тях“, увери проф. Ангелов и допълни, че е много горд с неговите студенти.

"Младите хора могат да дадат онзи заряд, от който партията се нуждае, за да се справим добре на изборите. Главната роля на един политик е да разбере защо е в политиката. Ако политиката за него е начин на препитания – той е временен. Изкуството на политиката е да си поставяш цели и да ги постигаш в полза на хората. Нашите идеи са десни, евроатлантически. Важно е да дадем път на младите", подчерта още проф. Ангелов.

Новоизбраният член на изпълнителната комисия на ГЕРБ разкритикува и липсата на последователна политика на президента. "Той трябва да е прозрачен към всеки един българин. Като отворите сайта на президентството, трябва да разберете каква позиция има, относно политиката на Русия. Това обаче не става ясно", изтъкна бившият здравен министър.

Познавам д-р Стойчо Кацаров доста отдавна. Той е изключителен професионалист. Много лесно се критикува, когато си извън Министерство на здравеопазването. Желая му успех. Ще следя резултатите му и се надявам те да са в полза на медицината. В здравеопазването е необходим един надпартиен консенсус. В България един от основните проблеми е смъртността. Парите са осигурени, те са налични в бюджета. Имаме буфер в бюджета от около 50 милиона. Не е необходимо бюджетът да бъде актуализиран, категоричен е проф. Костадин Ангелов.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Правителство с интерес към исторически имот

Полското правителство планира да купи лятната къща на Нобеловата лауреатка Мария Кюри в парижкото предградие Сен-Реми-ле-Шеврьоз, която се предлага за продан, предаде ДПА, позовавайки се на публикация на премиера Матеуш Моравецки в социалните мрежи. "Това място е част от полската история", написа министър-председателят в Матеуш Моравецки в профила си в […]