Проф. Кантарджиев със сензационно разкритие за готвено приватизиране на НЗОК

NetNews

Готви се приватизация на Здравната каса и замяната ѝ с няколко частни фондове. Това предупреди пенсионираният директор на Националния център за заразни и паразитни болести (НЦЗПБ) проф. Тодор Кантарджиев пред "Марица".

"Младите не помнят, но така стана с банките през 90-те години. БНБ раздаде по 100, по 200 милиона на частни банки. Те фалираха и парите изчезнаха. Или пък върнаха парите, когато инфлацията ги изяде и хората нямаше какво да ядат", обясни професорът.

"Същото се готви сега със Здравната каса, в която има над 5 милиарда лева наши пари. От кого? От кръгове, които вече са готови с частните фондове", обясни още лекарят.

По-рано днес той заяви, че д-р Стойчо Кацаров е опасен за здравната система и вероятно е много полезен на частните структури. Той определи настоящото ръководство на здравето иронично като „тези, които направиха толкова много за здравеопазването преди 20 г“. По думите му те сега са върнати, за да го „дооправят".

"Срещу лекар обидна дума няма да кажа", поясни проф. Кантарджиев. "Просто д-р Кацаров беше заместник на министър Илко Семерджиев, когато бяха създадени здравните пътеки. Те направиха така, че едни лекари станаха милионери, но повечето едва изкарват от заплата до заплата", допълни професорът.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Валентин Велчев стана „Певец на годината 2021“

Младият певец Валентин Велчев стана „Певец на годината 2021“. Любимецът на Пирин Фолк получи статуетката в категорията за дебют след успешната година, в която участва два пъти на фестивала в Сандански с песните „Пирински орли“ и „Благословен“ и получи наградата на журналистическото жури. Барбито на фолка Гергана му поднесе статуетката-микрофон […]