Първан Симеонов: ИТН няма право на грешки

NetNews

По-близо сме до формиране на кабинет. Това каза в предаването "Още от деня" по БНТ политологът Първан Симеонов.

Има някакво омекване от различните страни. От "Демократична България" много мъдро казаха – няма да искаме постове, искаме политики. "Има такъв народ", доколкото разбрах, също са приели идеята да има консултации с останалите политически сили преди да се състави правителство. Това е нормалното, защото протестиращите в София миналата година бяха предимно от "Демократична България" и "Изправи се.БГ! Ние идваме!", Слави Трифонов беше предимно в студиата, в които работи, затова някак си не върви само той да носи отгооврността. Той може би постъпи по устав и искаше да поеме цялата отговорност, но това беше разбрано като политически егозиъм и затова сегашните стъпки са правилни, заяви Симеонов.

Обикновено коалиционните кабинети са компромисни и не са реформаторски. А летвата е вдигната много високо – "Има такъв народ" иска сериозна реформа в избирателната система, а "Демократична България" – в съдебната система. Предполагам, че "Изправи се.БГ! Ние идваме!" ще бъдат най-гъвакви. Но двете основни сили – "Демократична България" и "Има такъв народ", трябва да се разберат за политките. Улеснява ги президентът Радев, който със служебното правителство направи успешен прототип на редовно правителство, посочи политическият анализатор.

"Демократична България" сдържа езика си зад зъбите. Те можеха много рязко да скочат на "Има такъв народ". Христо Иванов обаче каза, че няма да горят мостовете и това, изглежда, се отплати. Иначе това щеше да е най-бързото скарване в политиката, на което Борисов щеше да се зарадва много, коментира Първан Симеонов.

Всички партии в парламента би трябвало да искат кабинет. "Има такъв народ" няма право на грешки, каза още политологът.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

3 огромни НЛО са забелязани до Луната (СНИМКИ)

Известният уфолог Скот Уоринг съобщи за необичайна находка върху снимки на лунната повърхност, получени от мисията Аполо 9. Според уфолога на изображенията на Луната са заснети три гигантски НЛО с форма на пура, които са прелетели покрай единствения естествен спътник на Земята. Изследователят подчертава, че тези изображения са получени от […]