Първан Симеонов: Ходът на Слави крие рискове

NetNews
Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Това, че Слави Трифонов няма да се кандидатира за депутат на извънредните избори също е знак, че може би след тях ще има правителство, очаква се да има парламент, още повече, че и преди два месеца хората искаха правителство, така че ако и след тези предсрочни избори им се сервират нови, мисля, че стомната на третият път ще се счупи. Това заяви пред БНР Първан Симеонов от „Галъп“ по повод преподредените листи и предизборната ситуация.

„Затова явно политиците разчитат сигнала и готвят правителство. А какво направи миналият парламент – той разчисти пътя за партиите на протеста за по-добри изборни резултати, защото те промениха изборните правила, така както на тях им се струва, че ще им е по-удобно. А иначе очаквам ДПС да има по-добър изборен резултат на идващите избори, когато г-н Пеевски изпада в немилост, ДПС ще трябва да търси гръб от другаде и ми се струва, че идеално го намира в текущото ръководство в Анкара", коментира още той.

По думите му разкритията по закона Магнитски с наложените санкции на българи, ще повлияе повече на изборните резултати на ГЕРБ, не толкова на ДПС.

Според Първан Симеонов Слави Трифонов не би следвало да се насочи към кандидатиране за президент или за премиер. А неговото оттегляне от депутатската листа е ход, който създава рискове: "Защото при патриотичните партии, чиито лидери се оттеглят от листите, това е освежаване, а при Слави Трифонов оттеглянето е ход, който е рисков, този ход не дава, а отнема шансове. Според мен Слави се оттегли, защото той държи на процедурата и ако не може всеки ден да ходи в парламента, очевидно му се струва нечестно", поясни Симеонов.

Според експерта служебното правителство категорично е прототип за възможно следващо управление на страната, даже персонално може да остане същото, което ще се хареса от обществото: "Иначе има слаби места на това правителство, това са няколко министри, които сякаш дълго време са чакали да натрият носа на другите и се увличат и правят няколко грешки. Но пък народът не е чак толкова революционно настроен. Хората например ще се питат защо трябваше да се пенсионира проф. Тодор Кантарджиев…?", каза още Първан Симеонов.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Откриха разложен труп край Мездра

Намериха разложен труп на човек на международния път Е-79 край Мездра, видя първо репортер на агенция BulNews. Ужасяващата находка е била открита в тревата край пътя, в района на отбивката преди КПП-Ребърково. Вероятно е трупът да е на човек, ударен от автомобил, който е пътувал в посока Враца. Друга версия […]