Радев: Подкрепяме европейската интеграция на Северна Македония

NetNews
Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Президентът Румен Радев проведе видеоконферентен разговор с председателя на Европейския парламент Давид Сасоли. По време на разговора, който се проведе по инициатива на председателя на Европейския парламент, бяха обсъдени мерките за преодоляване на пандемията от коронавирус, както и теми от дневния ред на ЕС с фокус върху политиката за разширяване.

Българският държавен глава подчерта, че страната ни принципно и последователно подкрепя европейската интеграция на Република Северна Македония.

Президентът посочи също така, че България очаква устойчиви и необратими резултати в процеса на изграждане на добросъседски отношения и в това отношение най-важен е прекият и открит диалог между двете най-близки страни на Балканите за постигането на реален напредък.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Путин: Това е смешно!

Да се наричат руснаците некоренен народ на Украйна не просто е некоректно, а смешно и глупаво. Това каза руският президент Владимир Путин в интервю за телевизия "Россия-24". "Очевиден факт е, че хората, влезли заедно с тези територии в състава на Руската държава, са се наричали руснаци. Затова да се говори […]