Решиха как ще отпускат държавната помощ за туроператорите

NetNews

Правителството уреди начина, по който ще бъде отпускана държавната помощ за туроператорите. Средствата ще са насочени към крайните потребители, които заради пандемията не можаха да осъществят своите платени пътувания през миналата година, а сега изтича 12-месечният период за възстановяването им, предаде БНР.

Заместник-министърът на туризма Даниела Стоева обясни, че от осигурените с предходно решение на правителството 51 милиона лева има остатък от 16,5 млн. лева:

„…които ще бъдат разпределени между компаниите, които все още дължат пари към крайните потребители с размер до 15% от оборота за 2019 г., но не повече от дължимата сума по туристическите пакети за неосъществени пътувания. Според изчисления на Министерство на туризма тази втора сума би трябвало да покрие 95% от задълженията към потребителите“.

Министерството на туризма ще приема документи от туроператорите през електронната си система от 1-ви юли, а до края на същия месец трябва да започне и изплащането на средствата.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Кьовеши обобщава резултата от срещите си с Гешев и Стоилов

Приключва работното посещение на главния прокурор на ЕС в България. Лаура Кьовеши избра България за първата страна, която посещава след встъпването си в длъжност, предаде БНТ. Вчера тя се срещна с главния прокурор Иван Гешев и министъра на правосъдието Янаки Стоилов, днес Кьовеши ще обобщи резултатите от тези разговори. До […]