Свършиха COVID-леглата в Благоевградско

NetNews

Няма свободни легла в COVID отделенията на седемте болници в Благоевградска област, а много хора с пневмонии изчакват на домашно лечение. Пълни са и реанимациите на лечебните заведения, предаде БНР.

Тревожно се увеличават случаите на хора, които рязко се влошават и се налага да постъпят в болница. Това доведе до тежък натиск върху лечебните заведения.

В областната болница в Благоевград са настанени над 120 пациенти. Места в реанимацията няма, каза директорът д-р Огнян Митев. Такава е ситуацията и в болница "Югозападна" в Сандански, както и във филиала ѝ в Петрич.

Места няма и в общинската болница в Разлог. В Гоце Делчев хора с пневмонии чакат да се освободи място, като междувременно са на домашно лечение под непрекъснато лекарско наблюдение.

"Леглата са заети абсолютно всички, около 100 пациента са, плюс реанимация, мисля, че са шест", заяви Д-р Ангел Тонгов от болницата в Гоце Делчев.

Сред медицинския персонал има повторно заразени хора, при които засега няма тежки усложнения: "Ние сме малко, с много пациенти като цяло. Изморени сме много".

Увеличават се и смъртните случаи, споделя д-р Ангел Тонгов и описва ситуацията с днешна дата така: "Почти всеки ден почиват хора. Много по-тежко е между другото и от ноември, и от декември".

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Изпитваме нов кораб за драгиране в река Дунав

До дни ще започнат изпитанията на новия кораб за драгиране на Агенцията за проучване и поддържане на река Дунав в Русе, предаде БНТ. Досега тя не разполагаше с такова модерно съоръжение. Затова през летните месеци, когато нивото на реката падне драстично и се образуват прагове, за удълбочаване на плавателния път […]