СДС: Притеснени сме, че служебното правителство подценява заплахата от COVID-19

NetNews

Притеснени сме, че служебното правителство подценява заплахата от Covid-19. Това заявиха в официална позиция до медиите от СДС.

"Малкото новозаразени не бива да ни успокоява. Миналата година през лятото също имахме глътка въздух, но през есента болестта изригна с нова сила и покоси хиляди българи. Ваксинациите забуксуваха, но това не притеснява служебния кабинет.

Вместо да търси решение на проблемите, новият министър на здравеопазването създава нови. Ненужните уволнения на знакови и доказани професионалисти, създава напрежение, а не успокоява системата на здравеопазването, която трябва да работи като единен механизъм, за да предотврати нови вълни от коронавируса.

Вместо да се съсредоточат върху отговорната си работа, медиците се притесняват кого ще помете реваншистката метла на служебното правителство. Това е недопустимо и опасно, особено по време на извънредна епидемична обстановка.

В областта на здравеопазването всяко правителство трябва да работи водено от идеята, че от това, което прави, в голяма степен зависят здравето, живота, а заради пандемията – и хлябът на всеки българин. След няколко месеца ще имаме друг кабинет, но последствията от неправилните действия на настоящия, ще бъдат тежки, а потърпевши ще сме всички – и хората, и бизнесът!

Призоваваме президента Радев да поеме отговорност за действията на служебния си кабинет и да не допуска реваншизма да доведе до нова вълна на епидемията и здравна криза!

Призоваваме здравния министър да се съсредоточи върху спешните задачи, свързани с опазването здравето и живота на българите, а не да се вживява в ролята на кадровик!

Призоваваме българите да се ваксинират масово, да не се подвеждат по измамното спокойствие и безхаберието на управляващите! Животът и здравето ни са и в собствените ни ръце.

Да бъдем отговорни към себе си, въпреки безотговорността на служебния кабинет!", пишат от СДС.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Мъж загина при челен удар между кола и автовоз край Видин

Мъж е загинал при тежката катастрофа между видинските села Бела Рада и Новоселци, съобщава BulNews. Сигналът за катастрофата е получен в 8.17 часа, уточниха от полицията. По първоначални данни лек автомобил с видинска регистрация, управляван от 49-годишен водач, е навлязъл в насрещното платно и се е блъснал в идващия товарен […]