Сигнал към ФАКТИ: А беше толкова зелено и красиво! (СНИМКИ)

NetNews

"А беше толкова зелено и красиво".

Така завършва писмото си към ФАКТИ наш читател. Съдържанието на самото писмо пък се отнася до ново застрояване на плаж "Трета буна" във Варна.

"Застрояване на единственото останало зелено парче по плажната ивица", пише нашият читател и ни изпраща кадри, в които се вижда как в близост до плажа се разхождат валяк и багер.

"Трета буна" беше красиво спокойно местенце с много зеленина и пътечки. Сега се оголи за големи каравани, които на никого не трябват. Само на два мера от плажа има малко ресторантче и кафене. Страхотна грозотия!", пише нашият читател.

Поместваме и изпратените ни кадри от строежа на плаж "Трета буни" във Варна:

Дейностите, за които нашият читател сигнализира, се намират точно под стената, видима в далечината на следния кадър:

Кратка справка в социалните мрежи показва възмущението и на други жители на Варна.

"Съсипват "Трета буна". Багер изрина всичко зелено – с всички животинки, обитаващи храстите и дърветата. Няма уведомителна табела. Покриха почвата с найлон и посипват с чакъл. Не знам как се нарича подобен проект – глупост, алчност, наглост, безхаберие? Къде по света си съсипват природата по този грозен начин? Заведение може да се построи в хармония с нея, така че да я облагородява и допълва", коментира потребител там.

Други коментари от социалните мрежи са, че в миналото в района на плажа е могло човек да се радва на природата, да кара колело, да се разхожда по алеята, докато в момента мястото гъмжи от преминаващи автомобили.

"Багер на "Трета буна" опустошава растителността!", пише друг потребител.

Оказва се, че на кадрите, изпратени от нашия читател, виждаме процеса по изграждане на уличен парк. На мястото ще се продава храна, ще има малка сцена за концерти и ще се прожектират филми.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Renault Zoe измина над 760 км с едно зареждане благодарение на специални гуми

Най-продаваното електрическо возило в Европа, Renault Zoe успя да постави рекорд за най-много изминати километри с едно зареждане, благодарение на специални гуми за електрически коли. Според характеристиките на Renault модела е способен да измине 394 километра, но по време на теста от Enso са постигнали 683 километра с кола, оборудвана […]