Стоянов: Санкциите са в резултат на това, че службите бяха на ръчно управление от Борисов

NetNews
Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Съветът за сигурност беше нужен. Той не е свикван от февруари 2020г. А по закон трябва да се свиква на всеки три месеца. Бившият премиер Бойко Борисов не спазваше този закон. Бившият министър на вътрешните работи преди време коментира как за България няма мониторингов доклад, а за Румъния има. Че защо да ни правят доклад като имаме санкции от САЩ. По-смешно беше изказването от Прокуратурата, че тези наказателни мерки, които са наложени на тези хора са в резултат на работата на Прокуратурата. Не – те са наложени в резултат от бездействието на Прокуратурата и в резултат от това, че службите бяха на ръчно управление от премира Бойко Борисов. Това коментира главният секретар на президента Димитър Стоянов в ефира на "Честно казано с Люба Кулезич".

"На кого служат службите в България? Лично на премиера, на Делян Пеевски или на някой друг? На този въпрос се опитахме да отговорим и на Съвета за сигурност. Службите трябва да работят за народа, но това не е така. Защо само Васил Божков има обвинения от прокуратурата? Защо другите двама герои нямат обвинения?", допълни Стоянов.

Бившият премиер Бойко Борисов махна бившият министър на вътрешните работи Младен Маринов заради връзки с Делян Пеевски. Трябваше ли хората, назначени от Маринов да останат? Трябва да бъдат назначени хора, които да са честни, а не да работят в интерес на някой български предприемач, коментира главният секретар на президента.

"Не е случайно, че толкова много физически и юридически лица са привлечени в извършване на корупция. България е на първо място в Европейския съюз по корупция", допълни той.

"С изказването си лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ, за това, че Турция е тяхната родина, той искаше да втвърди ядрото на ДПС, защото партията ще понесе най-големи имиджови щети след налагането на санкциите. Там беше Делян Пеевски, Илко Желязков пък беше предложен от ДПС да бъде зам.-шеф на комисията за контрол на СРС-та", каза още той.

"Има и втори сценарий. Думите могат да бъдат разгледани като възможност да се консолидира една друга политическа формация. Така наречените "патриоти", които са уж противници, но много често гласуват еднакво. Може би това е желанието да се вкарат патриотичните формации отново в парламента. Прокуратурата трябваше да се задейства след това изказване на Карадайъ, но няма да го направи", коментира Стоянов.

"Много е важно изборите да бъдат честни. Тази честност ще я гарантира президентът Румен Радев. Не вярвам машините да бъдат манипулирани, всеки получава марка когато гласува. Президентът не избра ЦИК, президентът назначи ЦИК. Спомняте си как Десислава Атанасова от ГЕРБ защитаваше мъжествено Красимир Ципов за председател на ЦИК, а по-късно след едно щракване на пръсти Ципов сам се оттегли", каза той за изборите.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Рекордна смъртност изчерпа гробните места у нас

Черен рекорд по смъртност отбелязва страната ни в последните 18 месеца, като причината за това не е само върлуващата пандемия от COVID-19. Това показват данните на Националния статистически институт за броя умирания в България по седмици в периода 2016-2021 г., цитирани от Монитор. От данните става ясно още, че през […]