Съдът спря заповедта за отстраняването на бившия шеф на полицията в Пловдив

NetNews

Бившият директор на пловдивската полиция комисар Йордан Рогачев е възстановен на работа, тъй като административният съд в Пазарджик със свое решение е спрял заповедта за временно му отстраняване от директорското място. Информацията потвърди пред БНТ самият Рогачев.

Това означава, че към днешна дата Йордан Рогачев е титулярен шеф на пловдивската полиция, а старши комисар Петър Тодоров е зам.-директор и временно го замества, тъй като шефът на ОДМВР е в отпуск по бащинство.

Решението на съда е от 29 юни след подадена жалба. В нея се твърди, че има непропорционалност между целта на наложеното ограничение и конституционно гарантираното право на държавния служител на труд и социално осигуряване.

В мотивите си за решението магистратите посочват, че незабавното изпълнение на заповедта за отстраняване ще има като пряка последица освен психологическия стрес за членовете на семейството му, но и един дълъг период от време, през който те ще бъдат лишени от доходи, включително и от такива за поддържане на базовите потребности на двете малолетни деца, както и за осигуряване на елементарен минимум за нормални жизнени условия.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Алергия към алкохол: как да я разпознаем?

Истинската алкохолна алергия е рядко срещана, но реакциите на тялото могат да бъдат сериозни. Това, което повечето хора смятат за алергия към алкохол, всъщност представлява непоносимост към алкохола. Някои хора са алергични и към отделни компоненти на алкохолните напитки. Например потенциалните алергени в алкохолните напитки включват: пшеница; ечемик; ръж; хмел; […]