Хърсев: ББР не е направена да кредитира малък и среден бизнес пряко

NetNews
Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Кредитирането от страна на Българската банка за развитие прикова общественото внимание. Икономическият министър обяви, че няколко крупни фирми са взели рекордно високи кредити от банката, която е създадена да отпуска паричен ресурс на малки и средни предприятия. Само преди ден пак от изяви на икономическия служебен министър стана ясно, че големите кредити са отпускани срещу значително по-ниски лихви.

Има начин как да се установи евентуално нарушение при кредитирането от страна на Българската банка за развитие, коментира финансистът Емил Хърсев в "Денят започва".

"Тази банка не е направена да кредитира малък и среден и бизнес пряко. Тя има една локация. Банки, които могат да поемат кредитиране на точно този сегмент, трябва да имат развита широка клонова мрежа, защото този бизнес с дребните си обороти има нужда от обслужване на място", обясни Емил Хърсев.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Ще ремонтират за четвърти път фекалната тръба във Варненското езеро

Четвърти поред ремонт трябва да бъде извършен на канализационната тръба, минаваща през Варненското езеро, където през миналата година се изляха над 3 млн. куб. м фекални води. Това става ясно от инвестиционен проект, публикуван в сайта на местната администрация пише "Дневник". Планът трябва да установи каква би била цената на […]