Цветлин Йовчев: Разузнавателната мрежа на Русия у нас трябва да се търси на високо ниво

NetNews
Сподели статията, нека повече хора узнаят!

"България излезе от сферата на влияние на СССР и Варшавския договор, оттам нататък коренно се обърнаха отношенията между двете страни". Това сподели Цветлин Йовчев, бивш министър на вътрешните работи и бивш председател на ДАНС за предаването "Офанзива с Любо Огнянов"

По думите му агентурата е била винаги тук и никога не е излизала, но от контролируема за Русия обстановка, нещата са се променили.

"В Разузнаването се променят както цели и задачи, така и стил и методи на работа. Изключително трудно е да се осъществи разкриване на шпиони", обясни Йовчев.

Той вижда в новоразкритата група от шпиони в полза на Русия самоинициативност и самопредлагане за смешни суми. А нивото им на оперативна подготовка и действие определя като ниско.

"Това далеч не е разузнавателната мрежа на Русия, трябва да се търси на високо ниво, където наистина има достъп до чувствителна информация. Не е необходим вербуван министър, а лидери на обществено мнение и медиен канал, за да се предаде съобщението", коментира гостът.

Според него действията на Службите могат да се сведат и до оперативна игра с цел превербуване или подаване на фалшива информация.

Мнението му за Македония е, че е на път да попадне в руски капан.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Вижте кои продукти са убийци на тромбите

Вероятно всеки човек е чувал за кръвните съсиреци и тромбозата, но не всички осъзнават колко опасни могат да бъдат те. Тромбът е отговорен за развитието на такива фатални заболявания като инфаркт на миокарда и исхемичен инсулт. Кардиолозите обвиняват холестерола за всички проблеми. Смята се, че сърдечните атаки са причинени от […]