ЦИК: Няма причина за удължаване на изборния ден

NetNews
Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Изборният ден няма да бъде удължен и в повечето секции приключва в 20:00 ч., единствено при желаещи е възможно процесът да продължи до 21:00 ч. Това заяви Таня Цанева от Централната избирателна комисия на брифинг.

Към 17 ч. активността на парламентарните избори е 39,9%. Най-висока е в Смолян (46,91%), а най-ниска – в Разград (35,54%).

Общо 187 сигнала е получила ЦИК до момента. Сред тях 86 са за организацията на изборния процес, 44 – за ограничения на правата на избирателите (най-вече по линия на карантинирани). Около 20 са сигналите от РИК за неработещи машини, а още 38 по тази тема са дошли от граждани и тепърва ще се проверяват, уточнява бТВ.

Говорителят на ЦИК Димитър Димитров коментира, че общо около 400 машини не работят в страната, от които 320 са тези във Велико Търново, за които се знае от началото на деня, че са спрени заради грешки. От съображения за сигурност не се разрешава ремонт на устройствата на място и рестартиране на гласуването.

От ЦИК посочиха, че едно от първите неща, с които ще се захванат след вота, ще е оценка на работата на машините.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Първан Симеонов: Интригата се покачва

30% е избирателната активност към 15 часа* – по-ниска е от 2017 г., но не и много по-ниска. Това заяви пред "Неделята на Нова" политологът Първан Симеонов. "С вдигането на активността се покачва и интригата. Активността работи различно за партиите и електоратите", каза още той. "За първи път има масово […]