ЦИК обявява нова обществена поръчка за допълнителните машини за вота

NetNews
Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Министерството на финансите се ангажира да осигури допълнително средства за ЦИК след сключването на договор за доставка на допълнителни машини за гласуване, съобщи БНР.

ЦИК прие снощи решение да обяви нова обществена поръчка чрез пряко договаряне и без предварително обявление за осигуряване на логистика и поддръжка на машините за гласуване за частичните кметски избори на 27 юли и за парламентарните на 11 юли.

Максималната прогнозна стойност на обществената поръчка е 4,35 милиона лева, която не може да бъде превишавана.

Заместник-председателят Емил Войнов обоснова цената с тежката ситуация, в която е поставена Комисията, а именно – да преговаря с търговец без конкуренция, който има монополно положение на продукта който предлага, като има предвид фирмата "Сиела Норма".

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Поискаха детска болница от президента

Представители на Националната гражданска инициатива "За истинска детска болница" внесоха в администрацията на президента нова петиция, съобщи БНР. В нея отново се настоява да бъде прекратен договорът за реконструкция на стария строеж в двора на Александровска болница и да започне отново процесът за създаване на нова, модерна детска болница, отговаряща […]