Ще ремонтират за четвърти път фекалната тръба във Варненското езеро

NetNews

Четвърти поред ремонт трябва да бъде извършен на канализационната тръба, минаваща през Варненското езеро, където през миналата година се изляха над 3 млн. куб. м фекални води. Това става ясно от инвестиционен проект, публикуван в сайта на местната администрация пише "Дневник". Планът трябва да установи каква би била цената на поредния ремонт, преди да бъде обявена поръчка за възлагането му. По официална информация за правените до момента ремонти бяха отпуснати 1.3 млн. лв.

На 24 март Община Варна обяви за последен път, че "ремонтът на проблемните участъци по временно положения тръбопровод във Варненското езеро е завършил". От съдържането на това съобщение ставаше ясно, че тръбата все пак продължаваше да изхвърля в езерото фекални води, а дефектите по нея трябваше да бъдат окончателно отстранени най-късно до 24 април т.г. Това очевидно не се е случило и замърсяването е продължило.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Турция върна 20 камиона с пластмасови отпадъци към България и Европа

Общо 20 камиона с пластмасови отпадъци, задържани на границата с Турция, се връщат поетапно под строг контрол от органите на Министерството на околната среда и водите към мястото на изпращане в Полша, Румъния, Унгария, Нидерландия, Германия и България, съобщиха от ведомството. На 21 май Регионалната инспекция по околната среда и […]