Янаки Стоилов се среща с Лаура Кьовеши

NetNews
Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Още днес правосъдният министър Янаки Стоилов ще се срещне с Лаура Кьовеши, която пристига у нас. Очакванията са България да попълни местата от десет делегирани прокурори, тъй като до момента само четирима са одобрени. Стоилов предположи, че именно това ще е предмет на разговорите и в прокуратурата.

Следващата седмица Стоилов ще е домакин на среща по дебата за реформа на съдебната карта. Той припомни, че миналата седмица имал срещи с редица организации и магистрати. И на всички тях бил повдиган въпросът за съдебната карта.

Този въпрос засяга подсъдността, достъпа до правосъдие и не може да се решава ведомствено, посочи Стоилов и отново призова за задълбочено обсъждане.

,,Моят призив е на този въпрос да не се гледа като изпълнение на пореден проект, а като нещо, което засяга правосъдието'', каза още министърът.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

БФС ще получи сериозна сума пари от контролата с Франция

БФС ще получи пари от телевизионни права за контролата с Франция, която се проведе снощи на "Стад дьо Франс" в Париж, пише "Мач Телеграф". По принцип от контроли много рядко в касата на родния футболен съюз са влизали сериозни средства, но това се е променило за този цикъл, в който […]