11 юни – последен ден, в който фермерите могат да подадат заявления за директни плащания

NetNews
Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Днес е последният срок, в който фермерите могат да подадат заявления за кампанията за директни плащания за тази година.

На всички подадени през последните 20 дни заявления ще бъде наложена санкция за всеки просрочен ден. Също днес изтича срокът за пререгистрация на земеделските стопани.

17 май беше срокът, в който земеделците можеха да подават заявленията си без санкция. За всеки следващ ден закъснение до днес включително те ще бъдат глобени с един процент от дължимата субсидия.

До 17 май бяха подадени над 94 000 заявления със заявена площ за субсидиране около 3,7 милиона хектара.

Също до края на работния ден днес фермерите могат да променят вече подадените заявления. Окончателната актуализация на правните основания за ползване на земята ще се направи след края на кампанията за директни плащания, съобщават от фонд „Земеделие“.

Оттам припомнят и че до края на деня фермерите могат да направят пререгистрацията си. След това системата се затваря автоматично и няма нито нормативна, нито техническа възможност за пререгистрация. От утре в регистъра на земеделските производители ще се въвеждат единствено нови регистрации.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

На големия екран в Ямбол 11 юни - 17 юни

Пет филмови продукции предлага на публиката ямболското кино Елит. Вижте кои са филмите и анотациите към тях. ЗАЙЧЕТО ПИТЪР: ПО ШИРОКИЯ СВЯТ В „Зайчето Питър: По широкия свят“, любимият пакостник е готов за нови приключения. Беа, Томас и зайчетата създадоха импровизирано семейство, но въпреки че полага големи усилия, Питър не може […]