2 години и половина затвор за мъжа, прострелял жена в новогодишната нощ в Ловеч

NetNews

На две години и половина затвор е осъден 47-годишен мъж, прострелял жена, докато играела хоро в новогодишната нощ, съобщиха от обвинението. Той е признат за виновен по повдигнатите му от прокуратурата три обвинения за извършени престъпления – причиняване на тежка телесна повреда на лице, държане на огнестрелно оръжие и боеприпаси без разрешение и хулиганство.

Обвиняемият е осъден за това, че 1 анури в периода от 00:57 часа до 01:13 часа в ж.к. „Младост“ – на паркинг пред блок, чрез възпроизвеждане на изстрел с пневматична пушка, причинил тежка телесна повреда на жената. Признат е за виновен и по обвинението, че по същото време и на същото място извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото – възпроизвел изстрел по посока на хора, играещи хоро на паркинга пред жилищен блок, като деянието се отличава с изключителен цинизъм и дързост.

Той е осъден и за това, че от неустановена дата на 2004 г. до 5 януари, придобил и държал огнестрелно оръжие и боеприпаси без да има за това надлежно разрешение – 6 броя патрони и пневматична пушка, калибър 5,6 мм, преработена в еднозарядно неавтоматично огнестрелно оръжие, предназначено за стрелба с малокалибрени патрони. Делото е приключило с одобрено от Районен съд-Ловеч споразумение, което има последици на влязла в сила присъда.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

ЕС е разтревожен от този план на Ердоган

Върховният представител на ЕС за общата външна политика и сигурността Жозеп Борел заяви днес, че е "разтревожен" от оповестения от турския президент Реджеп Тайип Ердоган проект за отваряне на бившия курортен град Вароша в Кипър и го окачестви като "неприемлив", предаде БТА, цитирайки АФП. "ЕС подчертава още веднъж необходимостта да […]