40% от работодателите са въвели дистанционна работа

NetNews
Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Годишната анкета на Българската стопанска камара сочи, че около 40 на сто от работодателите са въвели частична или пълна дистанционна работа в почти всички сектори.

Проучванията показват, че общуването през интернет платформи е много по-изморително за служителите в сравнение със срещите лице в лице. При дистанционна работа в някои случаи се наблюдава свръхнатовареност.

В дългосрочен план тази практика ще има вредно въздействие върху здравето и производителността. Възникват проблеми в екипното взаимодействие и менторството, коментират от Стопанската камара.

Освен това, въпреки по-голямата ангажираност при дистанционната работа, засега системите за стимулиране не са променени, не се покриват от работодателите някои от разходите на служителите за ток, интернет и други.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Какво пазаруваме през различните месеци от годината?

Декември настъпи преди седмица и предстоят безброй подаръци, стоки за дома и неща, които сме забравили да купим през годината. foodpanda изброи най-добрите продукти за закупуване всеки месец, плюс празниците, когато ще намерите добри предложения, както и вещите, с които хората най-често се сещат, че трябва да се сдобият през […]