Българската асоциация на ритейл центровете: Моловете да бъдат отворени възможно най-рано!

NetNews

От Българската асоциация на ритейл центровете настояват търговските центрове да бъдат отворени възможно най-скоро преди празниците.

"Коледното пазаруване е неизбежно и колкото повече магазини бъдат отворени, толкова по-ефективно ще бъде избегнато струпването на много хора на едно място и натиска върху фирмите за доставка. В първите седмици от локдауна се видя, че ефект от затварянето на моловете няма. Нито има доказателства, че те са по-опасни от останалите големи магазини, които продължават да функционират, нито се отчита промяна в броя на заболелите като цяло", пишат от организацията.

Затова Българската асоциация на ритейл центровете, обединяваща 11 от големите търговски центрове в страната, отправя апел моловете да бъдат отворени колкото е възможно по-рано преди коледните празници. Това ще осигури алтернативи за пазаруване, което ще бъде от изключителна полза за потребителите.

„Хората ще пазаруват за Коледа, за да зарадват своите близки и това да са принудени да го правят от малък брой места изобщо не е противоепидемично“ – обявиха от асоциацията. „Разчитаме отварянето на моловете да се случи най-късно от 22 декември“– допълват оттам.

Настояването на търговските центрове, разбира се, върви заедно с продължаващ ангажимент за поддържат и усъвършенстват изключително стриктни мерки за спазване на дистанция и дезинфекция на общите пространства. Припомняме, че моловете в страната ни оперират съгласно разпоредбите и препоръките на здравните власти, като значителна част от тях са въвели и редица допълнителни мерки, които се базират на най-добрите световни практики. Големите пространства и използването на естествен въздух във вентилацията подпомагат усилията за поддържане на по-безопасна среда за всички.

От асоциацията на моловете напомнят, че единствено в България обект на подобни рестрикции са търговските центрове. Такива драстични мерки или не са въведени, или се простират върху всички без тези, които продават стоки от първа необходимост. Точно това е една от причините за случващото се неравномерно разпределение на клиентите, което освен струпвания на едно място, създава и предпоставки за нелоялна конкуренция. Вън от всякакво съмнение е, че безопасността на даден търговски обект зависи от предприетите мерки в него, а не от това дали е самостоятелен или не.

Българската асоциация на ритейл центровете обединява инвеститори в ритейл центрове в страната ни и е създадена да работи за насърчаването на развитието на бизнеса на моловете и неговия принос за икономически растеж, промотирането на добрите бизнес практики, включително осигуряване на безопасна и приятна среда за наематели и потребители и подпомагане на развитието на професионалистите в бранша. Към момента в сдружението участват 11 от моловете в България.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

9 признака, че сте особено интелигентни

Понякога самите ние не осъзнаваме, че интелигентността ни е по-голяма от тази на хората около нас. Има няколко признака, които могат да ви подскажат, че сте природно надарени с по-остър ум и знаете много повече от всички останали. 1. Взимате решенията си сами – ако рядко се допитвате до друг […]