Българска компания представи иновативна технология на голям форум

NetNews
Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Българската компания „ХИДРОПРО“ представи уникална за страната ни технология за свързване на тръбите за улични, индустриални и канализационни инсталации.

Тя гарантира 100% водоплътност, стабилност и дълъг експлоатационен период на тръбите и са нарича „електрозаваряема муфа“.

Компанията е разработила този метод след дълги години изследване, анализ и проучване на проблемите във ВиК сектора. Технологията гарантира 100% намаляване на течовете на вода в най-критичните точки – муфите. Начинът, по който се заваряват тръбите гарантира дълготраен живот.

Компанията произвежда тръби, които се съединяват не с класическите муфи с гумено уплътнение, а с т.нар. „електромуфа“.

След като се съединят две тръби, то те се заваряват на място и на практика материалът става еднороден. Така тръбата става едно цяло и гарантира, че течове на тези критични точки никога няма да има.

Технологията беше представена по време на най-големия форум в областта на транспортната инфраструктура в България и на Балканите – „Национална конференция по транспортна инфраструктура с международно участие“, който се проведе в края на миналата седмица в гр. Несебър. В него участие взеха водещи компании в региона, представители на изпълнителната и местната власт.

„ХИДРОПРО“ е една от малкото български компании, произвеждащи канализационни тръби с диаметри над 1 000 мм и единствената, която произвежда канализационни тръби с диаметър над 1

Компанията е създадена през 2017 г. и за сравнително краткото си съществуване вече се налага като лидер на пазара. Във фирмата работят инженери и специалисти с повече от 15 годишен международен опит. Иновативните тръби с електромуфа вече са вложени в няколко значими проекта, като АМ Струма, АМ Калотина, АМ Хемус, канализационни мрежи в индустриална зона Божурище, разширение на логистична база Лидл, участък от канализационна мрежа в гр. София.

Повече информация за технологията може да намерите ТУК.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Менюто в затворите доста по-богато от това в болниците

Менюто в местата за лишаване от свобода у нас е три пъти по-богато и по-грижливо подбрано, отколкото в повечето болници в страната. Това показа проверка на "Монитор“. Наш екип сравни седмичното меню за обяд на затворниците в София, лежащо болните в столична болница и на учениците от обикновено софийско школо. […]