„Български възход“ няма да играе с кворума при гласуване на кабинета Габровски

NetNews

Страховете на хората се използват за бъдещи електорални пресмятания. Това заяви пред БиТиВи лидерът на „Български възход“ Стефан Янев по отношение даването на военна помощ за Украйна.

Геостратегическият избор на страната ни не трябва да бъде поставян под въпрос, по думите му. България застава на страната на жертвата в този конфликт, подчерта Янев. Давайки оръжия на Украйна няма да се въвлечем във война, по мнението му.

Възможно е правителство от експерти, но то трябва да има връзка с механизъм за политическа подкрепа, смята Янев. За него е важно да се знае кой носи отговорността.

Все още има въпроси за изясняване преди БВ да реши дали ще подкрепи Николай Габровски. ПГ на „Български възход“ няма да играе с кворума при гласуване на кабинета Габровски, стана ясно от думите на Стефан Янев.

Той не е разговарял с Румен Радев третият мандат да отиде при БВ. Нямам амбиция за изпълнителната власт, подчерта лидерът на „Български възход“ като поясни, че не е важно кой е в изпълнителната власт, а да има такава.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Гюров: Петков и Василев направиха много да вдигнат рейтинга на президента

Служебните министри Кирил Петков и Асен Василев направиха много служебното правителство, от което бяха част, да покаже един нов път за развитие на страната. Както и да вдигнат авторитета и рейтинга на господин президента за следващия му мандат. Не знам какви са били неговите очаквания. Така Андрей Гюров от „Продължаваме […]