Български иконописец с нестандартна изложба във виенска катедрала

NetNews
Българският художник и иконописец Диан Костов представи мащабна изложба под формата на лабиринт в църквата Вотивкирхе във Виена.

„Откриването беше много вълнуващо, имаше страшно много хора, въпреки лошото време. Беше много впечатляващо и имаше хора от други градове. Туристи от Канада бяха дошли специално за откриването на изложбата“, каза той в ефира на „България сутрин“.

„Беше доста трудно, трябваше да направим всичко за 5-6 дни и работихме денонощно. Отецът ми даде ключ от катедралата, за да мога да влизам, когато поискам. Това е голямо доверие“, посочи още Костов.

Художникът сподели, че се чувства удовлетворен и развълнуван, тъй като Виена е център на изкуството и толкова много хора са се стекли да видят труда му.

Цялата инсталация впечатлява посетителите, които признават, че не са виждали нещо подобно. Изложбата ще продължи до 26 май.

Гледайте целия разговор във видеото на Bulgaria ON AIR

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Борисов: Гешев мисли, че ме страхува. Ама аз не се страхувам лесно

„Главният прокурор като говори, само за мен говори. Мисли, че ме страхува. Ама чакайте, аз съм бил главен секретар толкова години, ако така се страхувам лесно“, каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти в парламента.  В началото на седмицата главният прокурор обяви, че обяви, че звънял на „политик-жена от ГЕРБ“, […]