„Български пощи” са станали обект на сериозна кибератака

AdminNetNews

Информационните системи на „Български пощи” са станали обект на сериозна кибератака на 16 април 2022 г. Това стана ясно от съобщение на сайта на националната пощенска служба на България.

От там увериха, че няма да има прекъсване в изплащането на пенсии, социални помощи и еднократни великденски добавки в пощенските станции в цялата страна. Ще се доставят и вътрешни пратки без наложен платеж. В резултат на кибератаката са възможни затруднения в използването само на част от услугите на „Български пощи”.

„Кибератаката беше установена бързо и незабавно бяха взети мерки, като беше осигурен и ресурс на държавната облачна инфраструктура за прехвърляне на системите на Български пощи. Екипите на компетентните институции работят по анализ на злонамерените действия и оценка на засегнатите системи”, се казва още в съобщението.

От пресцентъра на МВР заявиха за NOVA, че по повод кибератаката в „Български пощи“ е получен сигнал, по който се работи в ГДБОП.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Кремъл: реквизитът на тираните

Назъбените му стени се издигат над река Москва. Златните кубета на катедралата сияят. Червеният площад се простира наоколо. Ансамбълът от сгради впечатлява не само със своята монументалност – Кремъл открай време е център на руската история и седалище на руските властелини. Нещо повече: „Кремъл е олицетворението на Русия и на […]