„Български пощи“ с нов и.д. директор

NetNews

Богдан Теофанидис е новият и.д. директор на „Български пощи“. Това обяви в „Денят започва“ вицепремиерът Калина Константинова.

Тя определи временно назначеното ръководство като млад и амбициозен екип с богат опит в международни компании. По думите ѝ сред членовете на управителния съвет има експерти с голям опит в дигитализация, финансиране и изграждане на системи за управление, както и експертиза по човешки ресурси и информационни технологии. Всички са заемали високи ръководни позиции.

„За тази визия, която имаме – за модернизация, дигитализация и вкарване на „Български пощи“ в 21 век – смятам, че това е топ отбора, който може да имаме.“ – каза Калина Константинова.

Новото ръководство на „Български пощи“ поема управлението за срок от 3 месеца до организирането на конкурс за избор на членове на управителния съвет. Първата им задача ще е за се разплатят със служителите на пощите, които са получили 70% от заплатата си за последния месец.

„Най-тъжният аспект – 9000 души, работещи в „Български пощи“, са работещи бедни. Средната заплата в дружеството е 820 лв. Служителите в пощите заради тези лоши управленски решения са потърпевши във всички отношения – те са тези, на които им се наложи да работят извънредно, а заплатите им са на това дередже.“ – каза Константинова.

След голямата хакерска атака ще са нужни още няколко седмици за възстановяването на всички услуги на „Български пощи“, каза още Константинова. Ако има хора, които не са предприели необходимите действия, ще им се търси отговорност.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Евелина Славкова: БСП губи двойно при даване на оръжие за Украйна

„Доста сложен филм ще се разиграе. Ние вече гледаме няколко епизода от този филм. Днес ще видим горе-долу финала. Всеки от коалиционните партньори се намира в сложна ситуация. И двете страни са губещи от тази ситуация.“ Това коментира пред БНР социологът Евелина Славкова от Изследователски център „Тренд“ преди днешното парламентарно […]