Важните новини във ФАКТИ на 4 май

NetNews

На 70-тия ден от войната! Пращаме военно-техническа помощ на Украйна

На 70-тия ден от войната и след над шестчасови дебати българският парламент реши, че пращаме военно-техническа помощ на Украйна.

Депутатите приеха предложението на „Продължаваме Промяната” да се даде мандат на Министерския съвет за оказване на военнотехническа помощ на Украйна. Това стана с гласовете на 200 народни представители от ПП, ГЕРБ, ДПС, БСП, ИТН и ДБ. Против бяха 13 депутати от „Възраждане” и по един от ПП, БСП и ИТН.

Русия заплаши НАТО

Руският министър на отбраната Сергей Шойгу отправи остро предупреждение към НАТО да не изпраща военна помощ за Украйна, предаде Би Би Си.

„Ще разглеждаме всички транспортни средства на НАТО, които пристигат на територията на страната с оръжия или оборудване за украинските военни, като легитимна цел за унищожаване“, каза руският военен министър, цитиран от руски държавни медии.

Сергей Шойгу обвини страните в НАТО, че продължават да дават оръжия на Украйна, срещу която Русия започна пълномащабна война на 24 февруари.

Заплаха от „Лукойл Нефтохим“: Спираме работа при забрана за внос на руски петрол

Има опасност бургаската петролна рафинерия „Лукойл Нефтохим“ да спре да работи, ако се реализира предложението на Европейската комисия за забрана на вноса на руски петрол и петролни продукти в ЕС.

Това стана ясно от изказване на държавния представител в „Лукойл“ Красимир Първанов пред Mediapool.bg.

Шпионски скандал в „Граф Игнатиево“?

Командирът на авиобаза „Граф Игнатиево“ генерал Николай Русев с първи коментар на публикациите в социалните мрежи, които намекваха за шпионски скандал, съобщи БНТ.

Според разпространените информации нидерландски пилоти на F-35, които са базирани у нас за изпълнение на задачи по охрана на въздушното ни пространство, са станали обект на внимание, за да споделят информация за самолета.

Мика Зайкова: Ситуацията е кошмарна

Ситуацията в страната е направо е кошмарна. Това коментира Мика Зайкова, икономически анализатор и финансов експерт от ИТН, в интервю за предаването „Добър ден, България“ на Радио „Фокус“.

„Просто не знам откъде да започна – дали от галопиращата инфлация, от ръста скокообразен на цените не само на горивата, и на продуктите, и на всичко. Дали да започна с това, че предстои масово фалиране на фирми, оттам безработица и дали по отношение на продоволствената криза – то е направо кошмарно“, заяви тя.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Италия: Бонус от 200 евро за пенсионерите поради последиците от войната

Италианското правителство прие така наречения „Указ за помощ 2022“. Уточнен с профсъюзите, той предоставя икономическа помощ за справяне с последиците от войната в Украйна и увеличените цени на енергията, предаде БНР. Постановлението предвижда отпускане на 14 милиарда евро частично финансирани чрез увеличения до 25% данък върху изключителните печалби на компаниите, […]