Валентин Николов: Част от оборудването за „Белене“ е платено, но дори не е поръчано

NetNews

Оборудване за „Белене“ сме го платили, но не сме го поръчали. Има много неща, които не сме получили, но сме го платили. Ние не сме го поръчали. Трябва да се знае къде ще се съхрани, затова не сме го и поръчали. Някои неща може и да се съхраняват, но някои не са и поръчани. Има прокурорска дописка по този въпрос. Сложен е казусът. Това коментира в „Часът на избора“ Валентин Николов, изпълнителен директор на „Български енергиен холдинг“ ЕАД в периода юни 2021 г. – ноември 2021 г.

Ние нямаме стратегия за ядрената енергетиката. Беше приета 2021 година, януари, от Министерски съвет, но не влезе в Народното събрание. Министърът на енергетиката не знам каква функция изпълнява, освен частни интереси. „Белене“ няма никога вече да се случи при сегашната ситуация. Сега вече, дори да е имало малки надежди, са изчезнали, категоричен е Николов.

Той посочи още, че е много интересно, че финансовият министър Асен Василев е казал, че са подготвени за ситуацията, а в един момент се оказва, че една частна фирма е знаела много повече. Ако те искаха да се подготвят, имаха един месец за това. Но явно това не е станало. Проблемът е в начина, по който се избират въпросните посредници. И го направиха като форсмажор, при условие, че знаеха какво ще се случи, счита бившият изпълнителен директор на БЕХ.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Мъск: Свалям забраната, която Туитър наложи на Доналд Тръмп

Главният изпълнителен директор на „Тесла“ Илон Мъск заяви днес, че ще отмени забраната, която Туитър наложи на експрезидента на САЩ Доналд Тръмп, предаде Ройтерс, като цитира негово изявление, направено на конференция за бъдещето на автомобилостроенето. Мъск, който се самоопределя като „абсолютист на свободното слово“ неотдавна подписа сделка за 44 милиарда […]