Валентин Попов: Инцидентите с полицаи са белег за разпад на държавността

NetNews

„Оставките в МВР не решават проблеми. След оставките проблемите си остават. … При нас вече почти всички граници са преминати“. Това каза пред БНР Валентин Попов, председател на Синдикалната федерация на служителите в МВР.

По думите му оставката на един висш ръководен кадър в МВР, какъвто е главният секретар, „означава оттегляне, да не кажа избягване от отговорност, с едни около 140 хиляди лева“:

„Това са пари, за които един колега, като пострадалия в инцидента днес, работи около 6 години и поема рисковете, които той пое“.

Трябва да се вземат спешни мерки, за да бъдат защитени служителите на МВР, заяви синдикалистът и добави, че инцидентите са симптом за разпад на държавността:

„Политиците продължават да не вземат необходимите решения. Ние повтаряме някои неща повече от 10 години, не сме спрели да говорим за проблемите на турската граница. Все още обаче няма решения и вече се чудим дали ще ги дочакаме. … Ние в МВР не вярваме на политиците. Очакваме някой да се сети, че това министерство е част от държавата“.

Валентин Попов подчерта, че МВР се нуждае от коренна реформа, която да стартира веднага:

„Това, което се правеше досега, не е реформа, а подигравка“.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Ердоган: Турция ще нападне кюрдските бойци с танкове и войници

Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган каза днес, че Турция ще нападне кюрдските бойци с танкове и войници възможно най-скоро, след като ударите за отмъщение ескалираха по сирийската граница между турските военновъздушни сили и кюрдските бойци, предаде Ройтерс. „От няколко дни се борим с терористите с нашите самолети и оръдия“, […]