Валери Божинов позна: Сърбия – България 2:2

NetNews

Националният отбор на България завърши квалификационния си цикъл за UEFA EURO 2024 с второ престижно равенство. Този път водените от Илиан Илиев национали не позволиха на Сърбия да ни победи в Лесковац и направихме 2:2 като гост. Валери Божинов предвиди равен резултат, защото ремито е добре и за двата отбора. Ние не губим, а с точката Сърбия се класира на европейското в Германия догодина.

„Лъвовете“ дори стигнаха до обрат от 0:1, след като Милош Велкович откри резултата на „Дубочица“ в 16-ата минута, а голове на Георги Русев и Кирил Десподов през втората част обърнаха резултата в наша полза. Устремът на сърбите се оказа достатъчен, за да стигнат до изравнителен гол. В 82-ата минута Сърджан Бабич изравни резултата – 2:2.

За Сърбия това им е първо класиране от 2000-а година на Европейско първенство. „Трикольорите“ обаче в рамките на три дни направиха две равенства от 2:2 срещу именно първите два отбора в групата ни и със сигурност Илиан Илиев и щабът му донесоха нужната свежест в играта на България.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

В Донбас обезвредиха 4000 взривоопасни предмета за 80 дни

Сборен отряд пиротехници от Министерството на извънредните ситуации на Русия е обезвредило над 4000 взривоопасни предмета, съобщиха от министерството. „В продължение на почти 80 дни те обходиха 340 хектара територия механично и 225 хектара ръчно. Откриха и неутрализираха повече от 4 хиляди взривоопасни предмета“, казаха от Министерството на извънредните ситуации. […]