Валидираха марка с лика на Симеон Втори

NetNews

По случай 140 години български лев и 135 години български банкноти беше отпечатана пощенска марка с портрет на Царя от банкнотата от 200 лв., която е била в употреба от 1943 до 1947 г., съобщиха от пресофиса на Симеон Сакскобургготски.

Това е първото пощенско-филателно издание, посветено на темата банкноти. На валидирането в двореца „Врана“ присъстваха, поради ограниченията, наложени от пандемията за вируса COVID-19, единствено Симеон Втори, главният изпълнителен директор на „Български пощи“ ЕАД г-н Деян Дънешки, председателят на „Съюза на българските филателисти“ г-н Спас Панчев и художничката, автор на проекта г-жа Люба Томова.

Изданието представлява пощенски блок от една пощенска марка в тираж 3600 броя, с номинал 1 лв.

Симеон Сакскобургготски е почетен председател на „Съюза на българските филателисти“. През 1938 г. българските филателисти се обръщат към Цар Борис III с молба едногодишният тогава престолонаследник Симеон да бъде определен за почетен председател на Българския филателистки съюз.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

134 оргазма за час и други изумителни секс рекорди

Човекът постоянно се интересува от всички аспекти на секса, така че не е изненадващо, че той често се изследва. От научни, медицински, до поведенчески и психологически изследвания, обхванатите теми в секса и всичко свързано с него са неизчерпаеми. Хората са любопитни и се интересуват дори от странни неща за секса. […]