Василева, ДБ: Балотаж между Радев и Панов, ИТН ще си получат заслуженото

NetNews
Сподели статията, нека повече хора узнаят!

"Демократична Българиs" застана твърдо зад кандидатурата на Лозан Панов за президент. В двойката Панов-Моасе те припознаха личностите, които могат да помогнат за реализиране на идеите им. "Панов е невероятно добър кандидат за демократичната общност. Той е символ на борбата за върховенство на закона, за възстановяване на парламентарната република. Той е много силен кандидат, личи си и по това, че вече предизвика смут в основните играчи на терена", коментира бившият депутат от ДБ Бонка Василева в студиото на "Денят ON AIR". Тя очаква интересна битка на 14 ноември, като вижда Панов на балотаж. Лозан Панов има реалните шансове да бъде на балотаж срещу Радев. Сложи се край на тези предизвестени победи. Фаворитът беше един преди месец, но тогава нямаше други кандидати. Голяма част от десните избиратели и от мислещите хора ще подкрепят Панов", убеден е бившият народен представител.

Василева посочи и една съществена разлика между Радев и Панов – партийната обвързаност. "Президентът Радев е свързан много тясно с БСП. На предишните избори пак се яви със замаскиран инициативен комитет, но това не го прави гражданска кандидатура. Докато Лозан Панов е автентична гражданска кандидатура", заяви Василева.

Според нея и Анастас Герджиков не е гражданска кандидатура, защото в неговия инициативен комитет влизат кметове, които са партийни. Тя не вярва ректорът на СУ да стигне до балотаж. Ексдепутатът подчерта, че обединител на нацията може да бъде само човек, който се бори за върховенството на закона.

"Лозан Панов се е доказал с неговата битка с Гешев, със стремежа за съдебна реформа. А Румен Радев влезе в тази битка, когато започнаха да нападат негови служители в администрацията", подчерта Василева. Според нея няма смисъл от преговори за съставяне на правителство преди избори. Тя е категорична, че от ДБ ще държат на открити и честни разговори. Също така е на мнение, че "Има такъв народ" ще бъдат сред големите губещи на предстоящите избори.

"ИТН ще си получат заслуженото на изборите. Два пъти излъгаха своите гласоподаватели. Имаха възможност по един нормален начин да проведат преговори за съставяне на правителство, но не го направиха. Унизиха хората, които поканиха на разговори", добави Бонка Василева.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Проф. Михайлов: Радев е безспорен лидер в изборите, БСП с план за първите 100 дни

БСП има план за първите 100 дни на следващия парламент и бюджет за 2022 г., ако спечели изборите. Какви са приоритетите на социалистите? "Още на миналите избори беше постигнато едно сериозно изборно обединение на голям брой леви партии и формации. Сега се водят преговори с още три. Говорим за разширяване […]