Вдовицата на майор Терзиев: Кой беше „болният мозък“, допуснал пилотите ни до участие в учението с по 1 стрелба годишно?

NetNews

"Последните 13 секунди на пилота всъщност нямат никакво значение, министър Панайотов. Вече няма значение и височината на пускане на мишената, височината на елиминиране на целта, както и нарушените мерки за безопасност (и това е ясно).", обърна се към министъра на отбраната вдовицата на загиналия летец майор Валентин Терзиев след изказването му, че се "губят последните 13 секунди от полета на пилота".

"Нещата са много по-мащабни, далеч по-опасни и засягат доста по-високи етажи от командването. Кой допусна пилотите ни до участие в това учение с по 1 стрелба годишно (почти сигурно е, че същата подготовка имат и останалите военни формирования). И още по-далеч: Кой беше този "болен мозък", който реши да провежда такова мащабно, съвместно учение само на база изготвени документи, без да си подготви подчинените и каква беше крайната цел, че при този смъртен случай не ни става ясно?", пита в мъката си Димитрина Попова.

"И защо два дни преди "Шабла 2021" се "тупаме по гърдите", а два дни след инцидента се скатаваме в "миши дупки" и се крием зад разследването? Защо няма нито един от организаторите да излезе с чест и да даде отговори? А оставят Вас, министър Панайотов, да говорите пред обществото празни приказки, на които никой не вярва. Безумие, след безумие! Докога?", гневи се още опечалената гражданка.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Не хвърляйте утайката от кафето, ако искате да прогоните комарите

Утайката от кафе може да ви помогне да прогоните комарите? Сигурни сме, че малцина от вас са чували за този трик. Уверяваме ви, че той действа безотказно и ще останете истински доволни от действието на утайката от кафе. Ако сте загрижени за околната среда и не ви се иска да […]