Велева: Власт се пази с умно управление, Петков трябва да го е страх дали умно управлява държавата

NetNews

„Няма как с протест да се запази една власт. Една власт може да се запази с умно управление. Това, което се случи днес, е вследствие на неумното управление на Кирил Петков. Те имаха повече 6 месеца, а откакто са на власт, не направиха нищо, няма никаква реформа и внесени законопроекти в парламента. Има едни заклинания и уреждане на свои хора, бизнеси и кръгове“, изтъкна журналистът Валерия Велева в „Денят ON AIR“.

Тя добави, че поантата на премиера не може да бъде „не ни е страх от избори“, а трябва да го е страх дали правилно управлява държавата. По думите ѝ управлението иска знания, опит, мъдрост и съгласие, а това не е успял да постигне Кирил Петков и екипът му.

„2021 година беше годината на голямата лъжа за България. Ето го резултата. Посятото 2021 година, го жънем сега. Трябва да има политическа мисъл, а политическа мисъл няма. Не става политика с маркетинг и реклама“, каза журналистът Петьо Блъсков пред Bulgaria ON AIR.

Той попита защо толкова време няма приет План за възстановяване, а според него това е така, за да се допишат точки вътре. Журналистът заяви, че във високите слоеве на европейската политика се договарят на наш гръб, а Кирил Петков участва в тази уговорка.
Велева добави, че ще се стигне до момент, в който ще бъде внесено решение в парламента за сваляне на ветото над РСМ. Журналистът настоя, че премиерът не може да излиза да насъсква една част от обществото срещу другата.

Велева обърна внимание, че Петков е влязъл в политиката, прегазвайки Конституцията, а това му го е позволил президентът Радев. Тя добави, че управлението в момента е сбъркано като философия и не познава политическите правила.

Двамата журналисти се обединиха около позицията, че трябва да се върне хартиената бюлетина.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Полицията на Хаити е вдигнала ръце

Специалният пратеник на ООН предупреди вчера, че полицията в Хаити се нуждае от незабавна помощ в борбата с престъпността и насилието, като отбеляза, че бандите са станали толкова силни, че наскоро превзеха един съд и унищожиха документите в него, съобщи Асошиейтед прес. Хелън Ла Лайм, представителката на ООН в Хаити, […]