Великобритания: Мир в Украйна може да има, ако бъдат изпълнени три условия

NetNews

„Продължителният мир в Украйна ще бъде възможен само ако бъдат изпълнени три условия“, каза външният министър на Великобритания, Лиз Тръс, пред Би Би Си в кулоарите на срещата на върха на НАТО в Мадрид.

„Първо“, отбеляза, „Русия трябва да бъде изтласкана от Украйна. Второ, Русия трябва да бъде държана под отговорност за предполагаемите си военни престъпления. И трето, трябва да е гарантирана сигурност, че бъдещата руска агресия може да бъде предотвратена, така че никога да не се повтори инвазията в Украйна.“

На тази среща на върха на НАТО има подновено чувство за целеустременост и решимост, като всичките 30 държави-членки подписаха ревизирана стратегия, която има за цел да възпре президента Путин да атакува други страни, особено тези от източния фланг на НАТО, които се чувстват най-застрашени.

Но отделянето на повече военни ресурси за укрепване на отбраната на НАТО ще разтегне както бюджетите, така и работната сила.

Съществуват и лични различия между тези нации, като Великобритания, която настоява алианса да продължи да поддържа военните усилия на Украйна, колкото и дълго да отнеме, и други, които се опасяват, че икономическите разходи може в крайна сметка да се окажат твърде високи, за да бъдат понесени.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Руснаците твърдят, че са ударили база на наемници в Николаев

По време на специалната операция с използване на високо прецизни оръжия руските въоръжени сили са унищожили четири контролни пункта, включително тези на батальоните за терористична отбрана „Харков-1“ и „Харков-2“. Генерал-лейтенант Игор Конашенков, официален говорител на руското Министерство на отбраната, докладва, че е унищожена база за обучение на чуждестранни наемници край […]