Великобритания: Служителите на Бърза помощ отново стачкуват

NetNews

Ръководството на британското национално здравеопазване очаква труден ден заради нова стачка на служителите на Бърза помощ.

Шофьорите на линейки, парамедиците и помощен персонал вече стачкуваха веднъж преди Коледа, но очакванията са, че тази втора стачка през зимата ще има по-големи последици след като от правителството изразиха опасения от липсата на договореност за справяне със спешните случаи, предаде БНР.

Лидерите на синдикатите обаче казаха, че ще бъде осигурено покритие за животозастрашаващите случаи, каквито са сърдечните удари, например.

Генералният секретар на синдиката „Unison“, Кристина Макани, припомни в интервю за Би Би Си, че по време на предишната стачка членове на персонала на Бърза помощ не са се поколебали да напуснат стачните си постове и да се притекат на помощ за спасяване на живота на граждани в критично състояние.

Междувременно правителството внесе в Камарата на общините законопроект за осигуряване на минимално ниво на обслужване в ключови сектори по време на стачки и по този повод Кристина Макани коментира, че след десетилетие на отказ на властите да въведат минимални нива на персонал в здравеопазването, е иронично, че сега правителството е готово на такава мярка, но само по време на стачки.

Междувременно продължава стачката на учителите в основни училища в Шотландия. Днес към тях се присъединяват и учителите в средното образование.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Майка на две деца отрече за Мбапе: Кибертормозът съсипва животи

Моделът Роуз Бертрам използва социалните мрежи, за да коментира появилите се информации миналия месец, че е новата жена до френския футболист Килиан Мбапе. Красавицата, която има две деца от бившия нидерландски национал Грегъри ван дер Вил, написа Инстаграм публикация, чрез която отрече появилите се слухове и се оплака от кибертормоз. […]