Венци Боксьора от Световрачене с ново обвинение – за хулиганство

NetNews
Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Повдигнаха ново обвинение на Венци Боксьора, съобщиха от прокуратурата. След първоначално повдигнатото обвинение на Венцислав Дамянов по делото е представено ново доказателство за извършено престъпление от общ характер.

Той е задържан за 72 часа, а новото обвинение е за хулиганство. Делата срещу него ще бъдат взети под специален надзор заради големия обществен интерес, казват от прокуратурата, цитирани от Нова телевизия.

Венцислав Дамянов-Боксьора беше задържан в сряда вечерта, ден след като излезе под домашен арест. При операцията в Световрачене са задържани и трима негови приближени. Жандармерия влезе в селото заради масовия страх на хората, след като Дамянов, обвинен в побои и закани с убийство, беше пуснат от ареста. Пред камерата на Нова телевизия местните хора заявиха, че рецидивистът не си стои у дома, а често излиза навън. "Органите на МВР си свършиха работата прекрасно. Видяхме автомобил, който бе преследван от полицията. Говори се, че Венци не е бил вкъщи, а навън. 20 минути след този случай научихме, че той е задържан. Разбрахме, че не е имал и поставена гривна”, разказват хора от селото. „Със сигурност сме доста по-спокойни след ареста на г-н Дамянов. Вчера ни потърсиха следователи, за да ни разпитат за случая. След интервюто за Нова бях потърсен отново”, добавя друг потърпевш от Боксьора.

„Органите на МВР започнаха да си вършат работата и резултатите веднага са ясни”, казва управителят на потрошения от Венци Боксьора ресторант. Операцията не е нещо ново. Прави се от няколко години в малките населени места, където полицейското присъствие е по-малко. Целта е да се извърши профилактика на криминалния контингент. Извършват се различни проверки", заявиха на брифинг от СДВР. „По-специфичното е, че в рамките на акцията е придобита активна информация за лица, които са свързани с употребяването и разпространяването на наркотични вещества. Четирима са задържани, сред които и Венцислав Дамянов – Боксьора. При арестите са намерени два газови пистолета, както и малко количество марихуана. Успоредно се извършва и проверка по линия на редовността на документите на тези оръжия”, казват от полицията. Венцислав Дамянов е бил задържан на адреса си. „Извършва се проверка дали той е нарушил мярката си за домашен арест. Ако тази информация се потвърди тя ще бъде докладвана на прокуратурата”, добавят от СДВР. „Това е група от хора, които се познават и контактуват един с друг. Не става дума за ОПГ”, казват още от МВР.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Брюксел е под натиск от зелени активисти да не признае газа за устойчива инвестиция

Европейският съюз (ЕС) нарушава собственото си законодателство, ако признае природния газ за зелена инвестиция, смятат от адвокатската група ClientEarth с интереси в опазването на околната среда. Европейската комисия (ЕК) трябва да актуализира своите регулации относно инвестициите, допустими на фона на Зелената сделка, или т.нар. зелена таксономия, пише Investor. Брюксел вече […]